Matiga muffins
16 muffins
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 6 dl | siktat dinkelmjöl |
| 2 tsk | bakpulver |
| 2 tsk | torkad timjan |
| ½ påse | färsk spenat |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 3 st | ägg |
| 1 ½ dl | olivolja |
| 5 dl | riven zucchini |
| 1 burk | strimlade soltorkade tomater |
| 150 g | feta |
| - | salt |
| - | peppar |
Utförande
- Sätt ugnen på 175 ℃
- Blanda mjöl, bakpulver, timjan och salt
- Grovhacka spenaten och finhacka löken
- Vispa äggen fluffigt och vispa i oljan lite i taget
- Vänd ner zucchini, spenat, lök, soltorkade tomaterna, smulad feta och peppar
- Vänd i mjölmixen till det blir en jämn smet
- Fördela i formar och grädda i mitten av ugnen 30 - 40 minuter