Matiga muffins
16 muffins
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
---|---|
6 dl | siktat dinkelmjöl |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | torkad timjan |
½ påse | färsk spenat |
1 st | vitlöksklyfta |
3 st | ägg |
1 ½ dl | olivolja |
5 dl | riven zucchini |
1 burk | strimlade soltorkade tomater |
150 g | feta |
- | salt |
- | peppar |
Utförande
- Sätt ugnen på 175 ℃
- Blanda mjöl, bakpulver, timjan och salt
- Grovhacka spenaten och finhacka löken
- Vispa äggen fluffigt och vispa i oljan lite i taget
- Vänd ner zucchini, spenat, lök, soltorkade tomaterna, smulad feta och peppar
- Vänd i mjölmixen till det blir en jämn smet
- Fördela i formar och grädda i mitten av ugnen 30 - 40 minuter