Skip to main content Scones med saffran
6 scones
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 2 dl | mjölk |
| 1 g | saffran |
| 7 ½ dl | vetemjöl |
| ½ tsk | salt |
| 1 ½ | bakpulver |
| ½ dl | socker |
| 125 g | kallt smör |
| 1 st | ägg |
Pensling
| Mängd | Ingrediens |
| - | Uppvispat ägg |
| - | mandelspån |
| - | socker |
Utförande
- Sätt ugnen på 250℃.
- Koka upp mjöl och saffran och låt svalna.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.
- Tärna smöret och knåda ner i mjölblandningen.
- Tillsätt ägget och saffransmjölken.
- Blanda ihop till en deg.
- Forma 6 bullar på en plåt.
- Skär ett kryss över kakorna och nagga med en gaffel.
- Pensla med ägg över ägget och strö sedan över mandel och socker.
- Grädda i 15-20 minuter.