Scones med saffran

6 scones

Ingredienser

Mängd Ingrediens
2 dl mjölk
1 g saffran
7 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ bakpulver
½ dl socker
125 g kallt smör
1 st ägg

Pensling

Mängd Ingrediens
- Uppvispat ägg
- mandelspån
- socker

Utförande

  1. Sätt ugnen på 250℃.
  2. Koka upp mjöl och saffran och låt svalna.
  3. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.
  4. Tärna smöret och knåda ner i mjölblandningen.
  5. Tillsätt ägget och saffransmjölken.
  6. Blanda ihop till en deg.
  7. Forma 6 bullar på en plåt.
  8. Skär ett kryss över kakorna och nagga med en gaffel.
  9. Pensla med ägg över ägget och strö sedan över mandel och socker.
  10. Grädda i 15-20 minuter.