Skip to main content Scones med saffran
6 scones
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
2 dl | mjölk |
1 g | saffran |
7 ½ dl | vetemjöl |
½ tsk | salt |
1 ½ | bakpulver |
½ dl | socker |
125 g | kallt smör |
1 st | ägg |
Pensling
Mängd | Ingrediens |
- | Uppvispat ägg |
- | mandelspån |
- | socker |
Utförande
- Sätt ugnen på 250℃.
- Koka upp mjöl och saffran och låt svalna.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke.
- Tärna smöret och knåda ner i mjölblandningen.
- Tillsätt ägget och saffransmjölken.
- Blanda ihop till en deg.
- Forma 6 bullar på en plåt.
- Skär ett kryss över kakorna och nagga med en gaffel.
- Pensla med ägg över ägget och strö sedan över mandel och socker.
- Grädda i 15-20 minuter.