Lakriskladdkaka

10 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
200 g smör
200 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
6-8 st Kick (á 19g)

Utförande

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en kakform med löstagbar kant, ca 22cm i diameter.
  3. Smält smöret.
  4. Bryt chokladen till mindre bitar och smält i smöret.
  5. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
  6. Vispa ägg och socker lätt och och rör ner i smeten.
  7. Blanda mjöl och salt i smeten till en jämn massa.
  8. Hacka lakriskolorna ganska fint och rör ner i smeten.
  9. Häll smeten i formen.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  11. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.