Lakriskladdkaka
10 portioner
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
---|---|
200 g | smör |
200 g | mörk choklad |
4 st | ägg |
2 dl | strösocker |
2 1/2 dl | vetemjöl |
1 krm | salt |
6-8 st | Kick (á 19g) |
Utförande
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Smörj en kakform med löstagbar kant, ca 22cm i diameter.
- Smält smöret.
- Bryt chokladen till mindre bitar och smält i smöret.
- Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
- Vispa ägg och socker lätt och och rör ner i smeten.
- Blanda mjöl och salt i smeten till en jämn massa.
- Hacka lakriskolorna ganska fint och rör ner i smeten.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.