Oskarstårta

Ingredienser

Bottnar

Mängd Ingrediens
250 g sötmandel
4 dl florsocker
1 msk potatismjöl
5 st äggvitor

Smörkräm

Mängd Ingrediens
1½ dl grädde
1½ dl socker
5 st äggulor
275 g smör

Ganering

Mängd Ingrediens
- flagad rostad mandel

Utförande

Bottnar

  1. Sätt ugnen på 175℃
  2. Skålla och mal mandeln.
  3. Blanda med florsocker och potatismjöl
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner i mandel-sockerblandningen.
  5. Forma tre cirklar av smeten à 26 cm och grädda i omgångar, 20 - 25 minuter.

Kräm

  1. Koka ihop grädde och socker.
  2. Vispa äggulorna i en skål och blanda ner lite av den heta grädden.
  3. Häll sedan tillbaka i kastrullen och låt sjuda under vispning.
  4. Tillsätt smöret klickvis.

Tårta

  1. Lägg samman bottnarna med krämen och bred kräm på ovansidan.
  2. Ganera med rostad mandel.