Skip to main content Oskarstårta
Ingredienser
Bottnar
Mängd | Ingrediens |
250 g | sötmandel |
4 dl | florsocker |
1 msk | potatismjöl |
5 st | äggvitor |
Smörkräm
Mängd | Ingrediens |
1½ dl | grädde |
1½ dl | socker |
5 st | äggulor |
275 g | smör |
Ganering
Mängd | Ingrediens |
- | flagad rostad mandel |
Utförande
Bottnar
- Sätt ugnen på 175℃
- Skålla och mal mandeln.
- Blanda med florsocker och potatismjöl
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner i mandel-sockerblandningen.
- Forma tre cirklar av smeten à 26 cm och grädda i omgångar, 20 - 25 minuter.
Kräm
- Koka ihop grädde och socker.
- Vispa äggulorna i en skål och blanda ner lite av den heta grädden.
- Häll sedan tillbaka i kastrullen och låt sjuda under vispning.
- Tillsätt smöret klickvis.
Tårta
- Lägg samman bottnarna med krämen och bred kräm på ovansidan.
- Ganera med rostad mandel.