Lax med rotfrukter och grönkålspesto

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
4 st laxfilèer ca 140g
2 st stora morötter
200 g kålrot
500 g potatis
2 st rödlökar

Grönkålspesto

Mängd Ingrediens
80 g skuren grönkål
1 dl rostade solroskärnor
1 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1 krm chiliflakes
1 tsk citronskal
1 st vitlöksklyfta
1 dl vatten

Utförande

  1. Sätt ugnen på 225℃.
  2. Skala och skär rotfrukterna i bitar.
  3. Klyfta löken.
  4. Lägg på en plåt och ringla över olja och krydda efter behag.
  5. Tillaga i ugnen i 25 minuter.
  6. Stek laxen och smaka av med salt och peppar.

Grönkålspesto

  1. Mixa alla ingredienser till en pesto.
  2. Smaka av med salt och peppar.