Skip to main content Lax med rotfrukter och grönkålspesto
4 portioner
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
4 st | laxfilèer ca 140g |
2 st | stora morötter |
200 g | kålrot |
500 g | potatis |
2 st | rödlökar |
Grönkålspesto
Mängd | Ingrediens |
80 g | skuren grönkål |
1 dl | rostade solroskärnor |
1 dl | riven parmesan |
1 dl | olivolja |
1 krm | chiliflakes |
1 tsk | citronskal |
1 st | vitlöksklyfta |
1 dl | vatten |
Utförande
- Sätt ugnen på 225℃.
- Skala och skär rotfrukterna i bitar.
- Klyfta löken.
- Lägg på en plåt och ringla över olja och krydda efter behag.
- Tillaga i ugnen i 25 minuter.
- Stek laxen och smaka av med salt och peppar.
Grönkålspesto
- Mixa alla ingredienser till en pesto.
- Smaka av med salt och peppar.