Skip to main content Lax med rotfrukter och grönkålspesto
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 4 st | laxfilèer ca 140g |
| 2 st | stora morötter |
| 200 g | kålrot |
| 500 g | potatis |
| 2 st | rödlökar |
Grönkålspesto
| Mängd | Ingrediens |
| 80 g | skuren grönkål |
| 1 dl | rostade solroskärnor |
| 1 dl | riven parmesan |
| 1 dl | olivolja |
| 1 krm | chiliflakes |
| 1 tsk | citronskal |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 1 dl | vatten |
Utförande
- Sätt ugnen på 225℃.
- Skala och skär rotfrukterna i bitar.
- Klyfta löken.
- Lägg på en plåt och ringla över olja och krydda efter behag.
- Tillaga i ugnen i 25 minuter.
- Stek laxen och smaka av med salt och peppar.
Grönkålspesto
- Mixa alla ingredienser till en pesto.
- Smaka av med salt och peppar.