Ugnsbakad lax i tortillabröd
4 portioner
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
---|---|
ca 500 g | lax |
3 msk | olivolja |
1 tsk | paprikapulver |
1 st | liten citron |
- | tortillabröd |
6 st | körsbärstomater |
2 msk | hackad dragon |
- | salt |
- | peppar |
Fetaröra
1 dl|matyogurt 50 g|feta 1 msk|olivolja
Serveras med
-|grönsallad -|potatissallad
Utförande
- Sätt ugnen på 200℃
- Rör ihop olivolja och kryddorna och pensla på laxen
- Skär citronen i tunna skivor och lägg ett par i mitten på varje bröd
- Lägg en laxfilé på varje bröd och vik upp kanterna
- Skiva tomaterna och fördela på laxen
- Strö över dragon
- Grädda i ca 15 minuter i ugnen
- Mixa ingredienserna i feta röran