Ugnsbakad lax i tortillabröd
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| ca 500 g | lax |
| 3 msk | olivolja |
| 1 tsk | paprikapulver |
| 1 st | liten citron |
| - | tortillabröd |
| 6 st | körsbärstomater |
| 2 msk | hackad dragon |
| - | salt |
| - | peppar |
Fetaröra
1 dl|matyogurt 50 g|feta 1 msk|olivolja
Serveras med
-|grönsallad -|potatissallad
Utförande
- Sätt ugnen på 200℃
- Rör ihop olivolja och kryddorna och pensla på laxen
- Skär citronen i tunna skivor och lägg ett par i mitten på varje bröd
- Lägg en laxfilé på varje bröd och vik upp kanterna
- Skiva tomaterna och fördela på laxen
- Strö över dragon
- Grädda i ca 15 minuter i ugnen
- Mixa ingredienserna i feta röran