Ostgratinerad blomkål
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 700 g | blomkålshuvud |
| 140 g | tärnad bacon |
| 1 st | grönsaksbuljontärning |
| 2 dl | riven ost |
| ca 4 dl | total sås grädde, mjölk eller cream fraiche |
| 1/2 dl | hackad persilja |
| - | peppar |
Till servering
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| - | Kokt potatis eller grovt bröd. |
Utförande
- Sätt ugnen på 225g.
- Anska och koka blomkålshuvudet med buljongtärningen (6-8 min).
- Stek baconet knaprigt.
- Koka ihop osten med övriga sås ingredigenser.
- Smaksätt med vitpeppar.
- Lägg huvudet i en ugnssäker form.
- Höll över såsen och peppra.
- Strö över ost och fördela bacon runt huvudet.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Gardera med persilja.