Ostgratinerad blomkål
4 portioner
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
---|---|
700 g | blomkålshuvud |
140 g | tärnad bacon |
1 st | grönsaksbuljontärning |
2 dl | riven ost |
ca 4 dl | total sås grädde, mjölk eller cream fraiche |
1/2 dl | hackad persilja |
- | peppar |
Till servering
Mängd | Ingrediens |
---|---|
- | Kokt potatis eller grovt bröd. |
Utförande
- Sätt ugnen på 225g.
- Anska och koka blomkålshuvudet med buljongtärningen (6-8 min).
- Stek baconet knaprigt.
- Koka ihop osten med övriga sås ingredigenser.
- Smaksätt med vitpeppar.
- Lägg huvudet i en ugnssäker form.
- Höll över såsen och peppra.
- Strö över ost och fördela bacon runt huvudet.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Gardera med persilja.