Skip to main content Grönkålspaj
4 portioner
Ingredienser
Pajskal
| Mängd | Ingrediens |
| 3 ½ dl | vetemjölk |
| 150 g | smör |
| 2 msk | vatten |
Fyllning
| Mängd | Ingrediens |
| 350 g | grönkål |
| 1 st | rödlök |
| 2 dl | valnötter |
| 3 st | ägg |
| 2 dl | grädde |
| 1 dl | mjölk |
| 200g | getost (chèvre) |
Utförande
Pajskal
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda mjöl, smör och vatten
- Arbeta till en bra deg
- Låt vila kallt
- Tryck ut degen i en pajform
- Förgrädda i 10 minuter
Fyllning
- Repa och grovhacka grönkålen
- Koka kålen i lättsaltat vatten i 5 - 10 minuter, låt rinna av i durkslag
- Skriva löken tunt och fräs med kålen i smör.
- Smaka av med salt och peppar
- Grovhacka valnötterna
- Vispa ihop grädde,mjölk och ägg
- Lägg kålblandningen i pajskalet
- Smula över osten pch höll på äggstanningen
- Strö över valnötterna
- Grädda i 35 - 40 minuter