Grönkålspaj

4 portioner

Ingredienser

Pajskal

Mängd Ingrediens
3 ½ dl vetemjölk
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning

Mängd Ingrediens
350 g grönkål
1 st rödlök
2 dl valnötter
3 st ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
200g getost (chèvre)

Utförande

Pajskal

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda mjöl, smör och vatten
  3. Arbeta till en bra deg
  4. Låt vila kallt
  5. Tryck ut degen i en pajform
  6. Förgrädda i 10 minuter

Fyllning

  1. Repa och grovhacka grönkålen
  2. Koka kålen i lättsaltat vatten i 5 - 10 minuter, låt rinna av i durkslag
  3. Skriva löken tunt och fräs med kålen i smör.
  4. Smaka av med salt och peppar
  5. Grovhacka valnötterna
  6. Vispa ihop grädde,mjölk och ägg
  7. Lägg kålblandningen i pajskalet
  8. Smula över osten pch höll på äggstanningen
  9. Strö över valnötterna
  10. Grädda i 35 - 40 minuter