Tomat- och purjopaj

6 portioner

Ingredienser

Skal

Mängd Ingrediens
3 dl mjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning/stuvning

Mängd Ingrediens
1 st purjo
½ msk torkad rosmarin
100 g strimlade soltorkade tomater
½ dl mjöl
2 ½ dl grädde
1 ½ dl riven ost
1 st zucchini
250 g körsbärstomater
- salt
- peppar

Utförande

Skal

  1. Sätt ugnen på 225℃
  2. Blanda mjöl, vatten och smör till en deg
  3. Tryck ut i en form och nagga med en gaffel
  4. Förgrädda i 10 minuter

Fyllning/stuvning

  1. Ansa och skiva purjon och tärna zucchini
  2. Stek tills de mjuknat
  3. Tillsätt rosmarin, salt och peppar
  4. Strö över mjölet och grädde. Låt koka i några minuter till en tjock stuvning
  5. Ta från värmen och tillsätt soltorkade tomater och osten
  6. Skär körsbärstomaterna i halvor
  7. Fördela röran i skalet och ganera med tomaterna
  8. Grädda i ca 30 minuter