Tomat- och purjopaj
6 portioner
Ingredienser
Skal
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 3 dl | mjöl |
| 125 g | smör |
| 1 msk | kallt vatten |
Fyllning/stuvning
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 1 st | purjo |
| ½ msk | torkad rosmarin |
| 100 g | strimlade soltorkade tomater |
| ½ dl | mjöl |
| 2 ½ dl | grädde |
| 1 ½ dl | riven ost |
| 1 st | zucchini |
| 250 g | körsbärstomater |
| - | salt |
| - | peppar |
Utförande
Skal
- Sätt ugnen på 225℃
- Blanda mjöl, vatten och smör till en deg
- Tryck ut i en form och nagga med en gaffel
- Förgrädda i 10 minuter
Fyllning/stuvning
- Ansa och skiva purjon och tärna zucchini
- Stek tills de mjuknat
- Tillsätt rosmarin, salt och peppar
- Strö över mjölet och grädde. Låt koka i några minuter till en tjock stuvning
- Ta från värmen och tillsätt soltorkade tomater och osten
- Skär körsbärstomaterna i halvor
- Fördela röran i skalet och ganera med tomaterna
- Grädda i ca 30 minuter