Tomat- och purjopaj
6 portioner
Ingredienser
Skal
Mängd | Ingrediens |
---|---|
3 dl | mjöl |
125 g | smör |
1 msk | kallt vatten |
Fyllning/stuvning
Mängd | Ingrediens |
---|---|
1 st | purjo |
½ msk | torkad rosmarin |
100 g | strimlade soltorkade tomater |
½ dl | mjöl |
2 ½ dl | grädde |
1 ½ dl | riven ost |
1 st | zucchini |
250 g | körsbärstomater |
- | salt |
- | peppar |
Utförande
Skal
- Sätt ugnen på 225℃
- Blanda mjöl, vatten och smör till en deg
- Tryck ut i en form och nagga med en gaffel
- Förgrädda i 10 minuter
Fyllning/stuvning
- Ansa och skiva purjon och tärna zucchini
- Stek tills de mjuknat
- Tillsätt rosmarin, salt och peppar
- Strö över mjölet och grädde. Låt koka i några minuter till en tjock stuvning
- Ta från värmen och tillsätt soltorkade tomater och osten
- Skär körsbärstomaterna i halvor
- Fördela röran i skalet och ganera med tomaterna
- Grädda i ca 30 minuter