Grönkålsskallad med äpple
4 personer
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 150 g | grönkål |
| 2 msk | äppelmust |
| 1 msk | äppelcidervinäger |
| 2 msk | dijonsenap |
| 1 st | rött äpple |
| 2 msk | grovhackade rostade pistaschnötter |
| - | olivolja |
| - | salt |
| - | peppar |
Utförande
- Riv grönkålen i mindre bitar och lägg i ett durkslag (ej stammen).
- Koka upp en kastrull med 1 liter vatten.
- Häll över det kokande vattnet på grönkålen.
- Spola över grönkålen med kallt vatten.
- Låt rinna av väl.
- Blanda must, vinäger, senap med 2 msk olja i en skål, salta och peppra.
- Skiva äpplet tunt.
- Blanda ihop äpplen och grönkål.
- Häll över dressingen.
- Strö över nötterna.