Grönkålsskallad med äpple

4 personer

Ingredienser

Mängd Ingrediens
150 g grönkål
2 msk äppelmust
1 msk äppelcidervinäger
2 msk dijonsenap
1 st rött äpple
2 msk grovhackade rostade pistaschnötter
- olivolja
- salt
- peppar

Utförande

  1. Riv grönkålen i mindre bitar och lägg i ett durkslag (ej stammen).
  2. Koka upp en kastrull med 1 liter vatten.
  3. Häll över det kokande vattnet på grönkålen.
  4. Spola över grönkålen med kallt vatten.
  5. Låt rinna av väl.
  6. Blanda must, vinäger, senap med 2 msk olja i en skål, salta och peppra.
  7. Skiva äpplet tunt.
  8. Blanda ihop äpplen och grönkål.
  9. Häll över dressingen.
  10. Strö över nötterna.