Smördegskringlor med ost och grönkål
6 personer
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 100 g | grönkål |
| 1 st | riven vitlöksklyfta |
| 1 msk | olivolja |
| 100 g | färskost |
| 2 dl | riven ost |
| 1 förpackning | kyld smördeg (250g) |
| 1 st | uppvispat ägg |
Utförande
- Sätt ugnen på 200℃
- Strimla kålen och fräs med vitlök i oljan
- Blanda färskost, ost till en kräm
- Rulla ut smördegen och fördela krämen
- Strö över grönkålen
- Vik degen på mitten (långsida till långsida)
- Skär 20 stycken strimlor och forma till kringlor
- Fördela på en plåt och pensla över äggen
- Grädda i 10 - 20 min tills kringlorna fått fin färg