Skip to main content Spenat- och kikärtsröra
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 200 g | spenat |
| 2 skivor | vitt bröd |
| 2 st | vitlöksklyftor |
| - | olivolja |
| 1 msk | chilipulver |
| 1 tsk | kummin |
| 1 tsk | koriander |
| 1 förpackning | kikärtor |
| 1 tsk | vitvinsvinäger |
| 2 dl | vatten |
| - | salt |
Serveras med
| Mängd | Ingrediens |
| - | rostat bröd |
Utförande
- Krama ut vätskan ur spenaten och hacka grovt
- Skär av kanterna och två skivor vitt bröd och stek dem tillsammans med vitlöken i msk olivolja
- Mixa brödet och vitlöken till en röra
- Fräs chilipulver, kummin, koriander i olivolja
- Tillsätt spenaten, brödröran, kikärtor, vitvinsvinäger,vatten och salt.
- Låt koka ihop 10 minuter på svag värme