Skip to main content Grön ärtsoppa med räkor
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 1 st | gullök |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 600 g | frysta ärtor |
| 9 dl | mjölk |
| 1 st | buljongtärning |
Serveras med
| Mängd | Ingrediens |
| - | räkor |
| - | gott bröd |
| 2 st | tomater |
| 1 st | röd lök |
| 1 msk | hackad dill |
Utförande
- Hacka den gula och vita löken och fräs i en kastrull.
- Tillsätt ärtor, mjölk och buljongtärningen.
- Koka i två minuter.
- Mixa till slät soppa.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär tomaterna i små tärningar.
- Hacka rödlöken fint.
- Blanda tomater lök och dill.
- Servera soppan med salladsmixen, räkor och ett gott bröd.