Skip to main content Saffranskryddad fisksoppa
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 400 g | torsk |
| 300 g | lax |
| 150 g | räkor |
| 1 st | purjo |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 3 msk | hummerfond |
| 2 dl | vatten |
| 2,5 dl | vin |
| 2,5 dl | grädde |
| 1 dl | créme fraiche |
| 1 paket | saffran |
| 1 tsk | timjan |
| 1 tsk | basilika |
| - | salt |
| - | peppar |
Serveras med
Utförande
- Skär fisken i 3 cm kuber
- Strimla och hacka lök. Fräs i olja
- Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond,vin, grädde créme fraiche och låt sjuda i 10 minuter
- Lägg i fisken och koka upp. Sjud tills fisken är klar
- Tillsätt räkorna