Skip to main content Zucchinisoppa
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 450 g | zucchini |
| 1 st | gul lök |
| 200g | mjölig potatis |
| 1 ½ msk | curry |
| 8 dl | vatten |
| 1 st | grönsaksbuljongtärning |
| 2 dl | grädde |
| - | salt |
| - | peppar |
Serveras med
| Mängd | Ingrediens |
| - | turkisk yogurt |
Utförande
- Skala och hacka lök och potatis.
- Skär zucchinin i mindre bitar.
- Fräs lök tillsammas med curryn i en kastrull tills den fått fin färg.
- Tillsätt potatis och zucchini och fräs lite till.
- Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka på sväg värme under lock i 25 minuter.
- Tillsätt grädden och mixa till en slät soppa.
- Smaka av med salt och peppar.