Skip to main content Ärtrisotto
4 portioner
Ingredienser
Bas
Mängd | Ingrediens |
3 st | buljontärningar |
1,5 l | kokande vatten |
3 st | scharlottenlökar |
2 msk | smör |
4 dl | risottoris |
2 dl | torrt vitt vin |
2 dl | riven parmesan |
½ dl | hackade pinjenötter |
- | salt |
- | peppar |
Ärtkräm
Mängd | Ingrediens |
1 kruka | basilika |
250 g | ärtor |
65 g | bladspenat |
½ dl | olivolja |
1 msk | rivet citronskal |
- | salt |
Utförande
Bas
- Hacka löken och fräs i smöret
- Tillsätt riset och fräs tills det är glansigt
- Koka in vinet och rör ner buljongtärningarna
- Tillsätt vattnet i omgångar tills riset mjuknat
- Rör ner ärtkrämen och parmesanen
- Smaka av med salt och peppar
- Garnera med nötterna, några ärtor, basilika och riven parmesanen
Ärtkräm
- Mixa alla ingredienser
- Smaka av med salt