Skip to main content Ärtrisotto
4 portioner
Ingredienser
Bas
| Mängd | Ingrediens |
| 3 st | buljontärningar |
| 1,5 l | kokande vatten |
| 3 st | scharlottenlökar |
| 2 msk | smör |
| 4 dl | risottoris |
| 2 dl | torrt vitt vin |
| 2 dl | riven parmesan |
| ½ dl | hackade pinjenötter |
| - | salt |
| - | peppar |
Ärtkräm
| Mängd | Ingrediens |
| 1 kruka | basilika |
| 250 g | ärtor |
| 65 g | bladspenat |
| ½ dl | olivolja |
| 1 msk | rivet citronskal |
| - | salt |
Utförande
Bas
- Hacka löken och fräs i smöret
- Tillsätt riset och fräs tills det är glansigt
- Koka in vinet och rör ner buljongtärningarna
- Tillsätt vattnet i omgångar tills riset mjuknat
- Rör ner ärtkrämen och parmesanen
- Smaka av med salt och peppar
- Garnera med nötterna, några ärtor, basilika och riven parmesanen
Ärtkräm
- Mixa alla ingredienser
- Smaka av med salt