Ärtrisotto

4 portioner

Ingredienser

Bas

Mängd Ingrediens
3 st buljontärningar
1,5 l kokande vatten
3 st scharlottenlökar
2 msk smör
4 dl risottoris
2 dl torrt vitt vin
2 dl riven parmesan
½ dl hackade pinjenötter
- salt
- peppar

Ärtkräm

Mängd Ingrediens
1 kruka basilika
250 g ärtor
65 g bladspenat
½ dl olivolja
1 msk rivet citronskal
- salt

Utförande

Bas

  1. Hacka löken och fräs i smöret
  2. Tillsätt riset och fräs tills det är glansigt
  3. Koka in vinet och rör ner buljongtärningarna
  4. Tillsätt vattnet i omgångar tills riset mjuknat
  5. Rör ner ärtkrämen och parmesanen
  6. Smaka av med salt och peppar
  7. Garnera med nötterna, några ärtor, basilika och riven parmesanen

Ärtkräm

  1. Mixa alla ingredienser
  2. Smaka av med salt