Skip to main content Aubergine- och böncurry
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 600 g | aubergine |
| 1 st | gul lök |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 1 burk | svarta bönor |
| 1 msk | curry |
| 1 msk | garam masala |
| 2 krm | kajennpeppar |
| 2 burkar | hela tomater |
Till servering
| Mängd | Ingrediens |
| - | hackad sötmandel |
| - | gott bröd |
| - | matyogurt |
| - | mango chutney |
Utförande
- Hacka löken.
- Tärna auberginen i cm stora bitar.
- Häll av bönorna.
- Fräs löken tillsammans med kryddorna.
- Tillsätt auberginen och stek tills den fått lite färg.
- Rör ner tomaterna och 2 dl vatten.
- Låt sjuda under lock i 15 minuter.
- Tillsätt bönorna och låt sjuda lite mer.
- Smaka av med salt, peppar och de övriga kryddorna.