Aubergine- och böncurry

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
600 g aubergine
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 burk svarta bönor
1 msk curry
1 msk garam masala
2 krm kajennpeppar
2 burkar hela tomater

Till servering

Mängd Ingrediens
- hackad sötmandel
- gott bröd
- matyogurt
- mango chutney

Utförande

  1. Hacka löken.
  2. Tärna auberginen i cm stora bitar.
  3. Häll av bönorna.
  4. Fräs löken tillsammans med kryddorna.
  5. Tillsätt auberginen och stek tills den fått lite färg.
  6. Rör ner tomaterna och 2 dl vatten.
  7. Låt sjuda under lock i 15 minuter.
  8. Tillsätt bönorna och låt sjuda lite mer.
  9. Smaka av med salt, peppar och de övriga kryddorna.