Skip to main content Mackans bolognese på svarta linser
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 1 st | morot |
| 1 st | gul lök |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 1 1/2 dl | belugalinser |
| 500 g | krossade tomater |
| 2 dl | crème fraiche |
| 2 dl | vatten |
| 1 st | grönsaksbuljongtärning |
| 1 tsk | socker |
| 1 msk | balsamvinäger |
| - | spiskummin |
Sub-ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 4 portioner | pasta |
| - | riven parmesan |
Utförande
- Skala och riv moroten grovt.
- Skala och hacka löken.
- Fräs grönsakerna i olja.
- Tillsätt linser, krossade tomater, créme fraiche, vatten, buljongtärning, socker, balsamvinäger och spiskummin.
- Låt puttra med lock på glänt i ca 25 minuter. (kan mixas för en annan konsistens)
- Smaka av med salt och peppar.
- Serveras med pasta och parmesan.