Bön-, halloumi- och spenat-burgare
4 portioner
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
---|---|
400 g | vita bönor |
2 dl | bladspenat |
1 tsk | chilipulver |
1 tsk | spiskummin |
½ dl | majsstärkelse |
150 g | halloumi (eller feta) |
1 dl | solrosfrön (gärna rostade) |
1 dl | finhackad koriander |
- | salt |
Servera med
Mängd | Ingrediens |
---|---|
- | majonnäs |
- | chilisås |
- | hamburgerbröd |
- | guacamole |
Utförande
- Häll av bönorna och kläm ur vätskan ur spenaten
- Mosa bönorna grovt och blanda med spenat, chili, spiskummin, majsstärkelse och salt
- Riv osten
- Blanda ner häften av osten och solrosfröna i smeten
- Olja händerna och forma smeten till biffar
- Stek 3 - 4 minuter på varje sida
- Servera med “Servera med” ingredienserna