Bön-, halloumi- och spenat-burgare

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
400 g vita bönor
2 dl bladspenat
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
½ dl majsstärkelse
150 g halloumi (eller feta)
1 dl solrosfrön (gärna rostade)
1 dl finhackad koriander
- salt

Servera med

Mängd Ingrediens
- majonnäs
- chilisås
- hamburgerbröd
- guacamole

Utförande

  1. Häll av bönorna och kläm ur vätskan ur spenaten
  2. Mosa bönorna grovt och blanda med spenat, chili, spiskummin, majsstärkelse och salt
  3. Riv osten
  4. Blanda ner häften av osten och solrosfröna i smeten
  5. Olja händerna och forma smeten till biffar
  6. Stek 3 - 4 minuter på varje sida
  7. Servera med “Servera med” ingredienserna