Bön-, halloumi- och spenat-burgare
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 400 g | vita bönor |
| 2 dl | bladspenat |
| 1 tsk | chilipulver |
| 1 tsk | spiskummin |
| ½ dl | majsstärkelse |
| 150 g | halloumi (eller feta) |
| 1 dl | solrosfrön (gärna rostade) |
| 1 dl | finhackad koriander |
| - | salt |
Servera med
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| - | majonnäs |
| - | chilisås |
| - | hamburgerbröd |
| - | guacamole |
Utförande
- Häll av bönorna och kläm ur vätskan ur spenaten
- Mosa bönorna grovt och blanda med spenat, chili, spiskummin, majsstärkelse och salt
- Riv osten
- Blanda ner häften av osten och solrosfröna i smeten
- Olja händerna och forma smeten till biffar
- Stek 3 - 4 minuter på varje sida
- Servera med “Servera med” ingredienserna