Bowl med mathavre, ärthummos och rostade kikärtor
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 2 dl | mathavre |
| 2 dl | kikärtor |
| 1 msk | majsstärkelse |
| - | paprikapulver |
| - | chilipulver |
| 2 st | stora polka- eller rödbetor |
| 1 st | fänkål |
| 1 tsk | rivet citronskal |
| ½ st | röd chili |
| 2 msk | olivolja |
| 65 g | bladspenat |
| 150 g | feta |
| - | salt |
| - | peppar |
Servera med
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 250 g | gröna ärtor |
| 1 dl | kikärtor |
| 3 msk | olivolja |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 2 msk | tahini |
| 1 msk | citronjuice |
Utförande
- Koka mathavren
- Mixa alla ingredienser till ärthummosen, smaka av med salt och peppar
- Torka kikärtorna torra med papper
- Vänd dem i majsstärkelse, paprikapulver och chilipulver. Stek 2 olja på hög värme tills de blivit knapriga. Smaka av med salt
- Skala och riv, spiralisera eller skiva betorna tunt
- Strimla fänkålen fint
- Kärna ur och finhacka chilin
- Blanda fänkål, chili, olivolja och 1 krm salt
- Servera i olika skålar