Bowl med mathavre, ärthummos och rostade kikärtor
4 portioner
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
---|---|
2 dl | mathavre |
2 dl | kikärtor |
1 msk | majsstärkelse |
- | paprikapulver |
- | chilipulver |
2 st | stora polka- eller rödbetor |
1 st | fänkål |
1 tsk | rivet citronskal |
½ st | röd chili |
2 msk | olivolja |
65 g | bladspenat |
150 g | feta |
- | salt |
- | peppar |
Servera med
Mängd | Ingrediens |
---|---|
250 g | gröna ärtor |
1 dl | kikärtor |
3 msk | olivolja |
1 st | vitlöksklyfta |
2 msk | tahini |
1 msk | citronjuice |
Utförande
- Koka mathavren
- Mixa alla ingredienser till ärthummosen, smaka av med salt och peppar
- Torka kikärtorna torra med papper
- Vänd dem i majsstärkelse, paprikapulver och chilipulver. Stek 2 olja på hög värme tills de blivit knapriga. Smaka av med salt
- Skala och riv, spiralisera eller skiva betorna tunt
- Strimla fänkålen fint
- Kärna ur och finhacka chilin
- Blanda fänkål, chili, olivolja och 1 krm salt
- Servera i olika skålar