Bowl med mathavre, ärthummos och rostade kikärtor

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
2 dl mathavre
2 dl kikärtor
1 msk majsstärkelse
- paprikapulver
- chilipulver
2 st stora polka- eller rödbetor
1 st fänkål
1 tsk rivet citronskal
½ st röd chili
2 msk olivolja
65 g bladspenat
150 g feta
- salt
- peppar

Servera med

Mängd Ingrediens
250 g gröna ärtor
1 dl kikärtor
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
2 msk tahini
1 msk citronjuice

Utförande

  1. Koka mathavren
  2. Mixa alla ingredienser till ärthummosen, smaka av med salt och peppar
  3. Torka kikärtorna torra med papper
  4. Vänd dem i majsstärkelse, paprikapulver och chilipulver. Stek 2 olja på hög värme tills de blivit knapriga. Smaka av med salt
  5. Skala och riv, spiralisera eller skiva betorna tunt
  6. Strimla fänkålen fint
  7. Kärna ur och finhacka chilin
  8. Blanda fänkål, chili, olivolja och 1 krm salt
  9. Servera i olika skålar