Broccolirisotto

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
1 st broccolo
7 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl arorioris
1 dl torrt vitt vin
1 dl riven parmesan
1 tsk riven citronskal
- peppar
- salt

Utförande

  1. Skär av skjälken av broccolin och skiva tunt.
  2. Riv resten med ett rivjärn.
  3. Koka upp vatten och buljong i en separat kastrull.
  4. Fräs vitlök.
  5. Tillsätt riset och fräs lite till.
  6. Häll på vinet och låt koka in.
  7. Tillsätt lite av buljongkoket i taget och låt koka i ca 25 minuter.
  8. Rör i den rivna broccolin och låt sjuda ytterliggare någon minut.
  9. Ta av från värmen och riv i parmesan och citron.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Stek broccoliskjälken i olja och toppa risotton med denna.