Broccolirisotto
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 1 st | broccolo |
| 7 dl | vatten |
| 1 st | grönsaksbuljongtärning |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 2 msk | olivolja |
| 2 dl | arorioris |
| 1 dl | torrt vitt vin |
| 1 dl | riven parmesan |
| 1 tsk | riven citronskal |
| - | peppar |
| - | salt |
Utförande
- Skär av skjälken av broccolin och skiva tunt.
- Riv resten med ett rivjärn.
- Koka upp vatten och buljong i en separat kastrull.
- Fräs vitlök.
- Tillsätt riset och fräs lite till.
- Häll på vinet och låt koka in.
- Tillsätt lite av buljongkoket i taget och låt koka i ca 25 minuter.
- Rör i den rivna broccolin och låt sjuda ytterliggare någon minut.
- Ta av från värmen och riv i parmesan och citron.
- Smaka av med salt och peppar.
- Stek broccoliskjälken i olja och toppa risotton med denna.