Budda

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
100 g svamp
200 g kinakål
250 g tofu
1 st morot
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
2 tsk riven ingefära
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
150 g sockerärter
1 tsk seasamolja
2 msk grönsaksfond
1 msk kinesiskt risvin
1 tsk strösocker
- salt

Utförande

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
  2. Skär kålen i strimlor.
  3. Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar.
  4. Skala moroten, dela på längden och skär i tunna skivor.
  5. Häll av och skär vattenkastanjer och bambuskott i mindre bitar.
  6. Fräs ingefära och vitlök i oljan i en het stekpanna ca 1 minut.
  7. Tillsätt svamp, kål, tofu och morot och fräs ytterligare ca 5 minuter.
  8. Tillsätt vattenkastanjer, bambuskott och sockerärter.
  9. Stek ytterligare några minuter men inte för länge, grönsakerna ska vara krispiga.
  10. Rör ihop sesamolja, fond, vin och socker.
  11. Häll över grönsakerna och blanda ordentligt.
  12. Smaka ev av med salt.