Budda
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 100 g | svamp |
| 200 g | kinakål |
| 250 g | tofu |
| 1 st | morot |
| 1 burk | vattenkastanjer |
| 1 burk | bambuskott |
| 2 tsk | riven ingefära |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 1 msk | rapsolja |
| 150 g | sockerärter |
| 1 tsk | seasamolja |
| 2 msk | grönsaksfond |
| 1 msk | kinesiskt risvin |
| 1 tsk | strösocker |
| - | salt |
Utförande
- Ansa och skär svampen i mindre bitar.
- Skär kålen i strimlor.
- Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar.
- Skala moroten, dela på längden och skär i tunna skivor.
- Häll av och skär vattenkastanjer och bambuskott i mindre bitar.
- Fräs ingefära och vitlök i oljan i en het stekpanna ca 1 minut.
- Tillsätt svamp, kål, tofu och morot och fräs ytterligare ca 5 minuter.
- Tillsätt vattenkastanjer, bambuskott och sockerärter.
- Stek ytterligare några minuter men inte för länge, grönsakerna ska vara krispiga.
- Rör ihop sesamolja, fond, vin och socker.
- Häll över grönsakerna och blanda ordentligt.
- Smaka ev av med salt.