Skip to main content Curry med kokosmjölk och grillost
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 1 st | schalottenlök |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| ½ tsk | chilipulver |
| ½ tsk | curry |
| 1 tsk | gurkmeja |
| 1 burk | kokosmjölk |
| 3 dl | vatten |
| 2 st | grönsaksbuljontärningar |
| 3 st | limeblad |
| 1 st | zucchini |
| 1 förpackning | kikärtor |
| 2 dl | majs |
| 1 msk | riven ingefära |
| 200g | grillost |
Serveras med
| Mängd | Ingrediens |
| - | ris |
| - | limeklyftor |
| - | koriander |
Utförande
- Skala och hacka lök och stek tills den mjuknar
- Tillsätt kryddorna och fräs i 2 minuter
- Rör ner vatten, kokosmjölk, buljongtärningar och limeblad. Låt koka i 5 minuter
- Skär zucchinin i tunna skivor.
- Rör ner kikärtor, majs, ingefära och zucchini och låt koka i 2 minuter
- Skiva och stek grillosten och servera med curryn