Skip to main content Halloumistroganoff
4 portioner
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
1 st | gul lök |
1 st | vitlöksklyfta |
1 st | morot |
400 g | halloumi |
1 msk | tomatpuré |
2 tsk | oregano |
1 tsk | paprikapulver |
1 förpackning | passerade tomater |
1 dl | grädde |
½ dl | vatten |
- | salt |
- | peppar |
Till servering
Mängd | Ingrediens |
- | ris eller pasta |
Utförande
- Koka ris eller pasta enligt förpackning.
- Skiva och stek halloumin ensam i en panna.
- Skala och hacka lökarna och moroten.
- Fräs grönsakerna tills löken mjuknar.
- Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt fräsa i någon minut.
- Blanda ner halloumi, passerade tomater, grädde och vatten.
- Låt sjuda ca 15 min.
- Smaka av med salt och peppar.