Skip to main content Kikärtspuckar med mandel
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
| 2 st | förpackningar kikärtor |
| 1 dl | mjöl |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 1 tsk | spiskummin |
| 2 tsk | torkad mynta |
| 1 msk | sambal oelek |
| 2 msk | citronjuice |
| ½ dl | majsstärkelse |
| ½ dl | finhackad sötmandel |
| ½ dl | seasamfrön |
| - | salt |
| - | peppar |
Serveras med
| Mängd | Ingrediens |
| - | Bulgur |
| - | Sås |
Utförande
- Häll av kikärtorna och mosa dem i en bunke
- Pressa vitlök och blanda med kikärtorna, citron, mjöl, majsstärkselse och kryddor.
- Blanda sötmandel och sesamfrön.
- Olja händerna och forma puckar av smeten, vänd dem i fröblandningen.
- Stek i olja.