Skip to main content Kikärtspuckar med mandel
4 portioner
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
2 st | förpackningar kikärtor |
1 dl | mjöl |
1 st | vitlöksklyfta |
1 tsk | spiskummin |
2 tsk | torkad mynta |
1 msk | sambal oelek |
2 msk | citronjuice |
½ dl | majsstärkelse |
½ dl | finhackad sötmandel |
½ dl | seasamfrön |
- | salt |
- | peppar |
Serveras med
Mängd | Ingrediens |
- | Bulgur |
- | Sås |
Utförande
- Häll av kikärtorna och mosa dem i en bunke
- Pressa vitlök och blanda med kikärtorna, citron, mjöl, majsstärkselse och kryddor.
- Blanda sötmandel och sesamfrön.
- Olja händerna och forma puckar av smeten, vänd dem i fröblandningen.
- Stek i olja.