Lasagne på bönor, spenat och zucchini
4 portioner
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
---|---|
12 st | lasagneplattor |
1 förpackning | svarta bönor |
1 förpackning | kidneybönor |
1 st | gul lök |
3 st | vitlöksklyftor |
1 st | morot |
1 st | zucchini |
130 g | bladspenat |
5 dl | créme fraiche |
1 förpackning | krossade tomater |
2 dl | hackad basilika |
- | riven ost |
- | smör |
- | salt |
- | peppar |
Utförande
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Sköj och häll av bönorna och lägg i en stor bunke.
- Skala och hacka lökarna.
- Riv moroten.
- Tärna zucchinin.
- Blanda alla grönsaker i bunken.
- Tillsätt 4 dl créme fracihe, krossade tomater och basilika.
- Krydda och blanda ordentligt.
- Smöra en stor form.
- Täck botten med grönsaksröran.
- Varva plattor med grönsaksröra, avsluta med röran.
- Bred över 1 dl créme fraiche och strö över osten.
- Grädda i uggnen ca 40 minuter.