Lasagne på bönor, spenat och zucchini
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 12 st | lasagneplattor |
| 1 förpackning | svarta bönor |
| 1 förpackning | kidneybönor |
| 1 st | gul lök |
| 3 st | vitlöksklyftor |
| 1 st | morot |
| 1 st | zucchini |
| 130 g | bladspenat |
| 5 dl | créme fraiche |
| 1 förpackning | krossade tomater |
| 2 dl | hackad basilika |
| - | riven ost |
| - | smör |
| - | salt |
| - | peppar |
Utförande
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Sköj och häll av bönorna och lägg i en stor bunke.
- Skala och hacka lökarna.
- Riv moroten.
- Tärna zucchinin.
- Blanda alla grönsaker i bunken.
- Tillsätt 4 dl créme fracihe, krossade tomater och basilika.
- Krydda och blanda ordentligt.
- Smöra en stor form.
- Täck botten med grönsaksröran.
- Varva plattor med grönsaksröra, avsluta med röran.
- Bred över 1 dl créme fraiche och strö över osten.
- Grädda i uggnen ca 40 minuter.