Lasagne på bönor, spenat och zucchini

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
12 st lasagneplattor
1 förpackning svarta bönor
1 förpackning kidneybönor
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 st morot
1 st zucchini
130 g bladspenat
5 dl créme fraiche
1 förpackning krossade tomater
2 dl hackad basilika
- riven ost
- smör
- salt
- peppar

Utförande

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sköj och häll av bönorna och lägg i en stor bunke.
  3. Skala och hacka lökarna.
  4. Riv moroten.
  5. Tärna zucchinin.
  6. Blanda alla grönsaker i bunken.
  7. Tillsätt 4 dl créme fracihe, krossade tomater och basilika.
  8. Krydda och blanda ordentligt.
  9. Smöra en stor form.
  10. Täck botten med grönsaksröran.
  11. Varva plattor med grönsaksröra, avsluta med röran.
  12. Bred över 1 dl créme fraiche och strö över osten.
  13. Grädda i uggnen ca 40 minuter.