Lasagne på halloumi och spenat
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 1 paket (200g) | färska lasagneplattor |
| 1 st | gul lök |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 3 msk | tomatpuré |
| 500 g | krossade tomater |
| 1 tsk | honung |
| 1 st | grönsaksbuljongtärning |
| 2 msk färsk (eller 1 tsk torkad) | timjan |
| 300 g | fryst bladspenat |
| 1 förpackning | halloumi |
| 1 1/2 dl | pumpakärnor |
| 1 1/2 dl | riven ost |
| - | rapsolja |
| - | salt |
| - | peppar |
Utförande
- Sätt ungen på 225g.
- Skala, dela och finhacka lökarna.
- Fräs tills de fått fin färg.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och 4 dl vatten.
- Koka på medelvärme utan lock i ca 5 minuter.
- Tillsätt spenaten och låt koka i 5 minuter till.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär halloumin i tunna skivor.
- Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form.
- Strö över osten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.