Lasagne på halloumi och spenat

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
1 paket (200g) färska lasagneplattor
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk honung
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk färsk (eller 1 tsk torkad) timjan
300 g fryst bladspenat
1 förpackning halloumi
1 1/2 dl pumpakärnor
1 1/2 dl riven ost
- rapsolja
- salt
- peppar

Utförande

  1. Sätt ungen på 225g.
  2. Skala, dela och finhacka lökarna.
  3. Fräs tills de fått fin färg.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och 4 dl vatten.
  5. Koka på medelvärme utan lock i ca 5 minuter.
  6. Tillsätt spenaten och låt koka i 5 minuter till.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skär halloumin i tunna skivor.
  9. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form.
  10. Strö över osten.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.