One pot lasagne med linser och svamp
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 250 g | champinjoner |
| 2 st | vitlöksklyftor |
| 1 dl | valnötter |
| 6 st | soltorkade tomater i olja |
| 2 msk | olivolja |
| 1 burk | krossade tomater |
| - | torkad basilika |
| 1-2 st | grönsaksbuljongtärningar |
| 2 ½ dl | grädde |
| 1 dl | röda linser |
| 400 g | färska lasagneplattor |
| 250 g | mozarella |
| - | salt |
| - | peppar |
Utförande
- Sätt ugnen på 225℃
- Riv svampen grovt
- Hacka nötterna och de soltorkade tomaterna
- Fräs svampen med pressad vitlök i en ugnstålig gryta eller kastrull. Ca 5 minuter
- Tillsätt nötter, tomater, krossade tomater, buljongtärningar, grädde, linser och 4 dl vatten
- Låt koka under omrörning i 5 minuter
- Riv lasagneplattorna i bitar och lägg dem i såsen, låt koka med i 5 minuter
- Späd med vatten om det verkar torrt
- Bryt mozarellan i bitar och blanda ner i grytan
- Smaka av med salt och peppar
- Toppa med resten av mozarellan och grädda i ugnen i 10 minuter