One pot lasagne med linser och svamp

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
250 g champinjoner
2 st vitlöksklyftor
1 dl valnötter
6 st soltorkade tomater i olja
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
- torkad basilika
1-2 st grönsaksbuljongtärningar
2 ½ dl grädde
1 dl röda linser
400 g färska lasagneplattor
250 g mozarella
- salt
- peppar

Utförande

  1. Sätt ugnen på 225℃
  2. Riv svampen grovt
  3. Hacka nötterna och de soltorkade tomaterna
  4. Fräs svampen med pressad vitlök i en ugnstålig gryta eller kastrull. Ca 5 minuter
  5. Tillsätt nötter, tomater, krossade tomater, buljongtärningar, grädde, linser och 4 dl vatten
  6. Låt koka under omrörning i 5 minuter
  7. Riv lasagneplattorna i bitar och lägg dem i såsen, låt koka med i 5 minuter
  8. Späd med vatten om det verkar torrt
  9. Bryt mozarellan i bitar och blanda ner i grytan
  10. Smaka av med salt och peppar
  11. Toppa med resten av mozarellan och grädda i ugnen i 10 minuter