Pad Thai
4 portioner
Ingredienser
Mängd | Ingrediens |
---|---|
180 g | risnudlar |
6 msk | olja |
2 st | vitlöksklyftor |
100 g | salladslök eller purjo |
200 g | morot |
350 g | tofu |
1 msk | ättika (12%) |
1 st | buljongtärning |
1 ½ dl | ostronsås |
2 msk | soja |
1 msk | fisksås |
2 msk | socker |
2 st | ägg |
Serveras med
Mängd | Ingrediens |
---|---|
- | krossade osaltade jordnötter |
- | böngroddar |
Utförande
- Koka nudlarna och spola kallt och blanda med lite olja
- Skala/hacka/strimla lökarna och morot
- Tärna tofun
- Rör ihop ättika, buljong, ostronsås, soja, fisksås och socker
- Hetta upp en panna och fräs vitlök och tofu
- Knäck ner äggen och rör ner med resten
- Fräs i 5 minuter