Pad Thai
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 180 g | risnudlar |
| 6 msk | olja |
| 2 st | vitlöksklyftor |
| 100 g | salladslök eller purjo |
| 200 g | morot |
| 350 g | tofu |
| 1 msk | ättika (12%) |
| 1 st | buljongtärning |
| 1 ½ dl | ostronsås |
| 2 msk | soja |
| 1 msk | fisksås |
| 2 msk | socker |
| 2 st | ägg |
Serveras med
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| - | krossade osaltade jordnötter |
| - | böngroddar |
Utförande
- Koka nudlarna och spola kallt och blanda med lite olja
- Skala/hacka/strimla lökarna och morot
- Tärna tofun
- Rör ihop ättika, buljong, ostronsås, soja, fisksås och socker
- Hetta upp en panna och fräs vitlök och tofu
- Knäck ner äggen och rör ner med resten
- Fräs i 5 minuter