Pad Thai

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
180 g risnudlar
6 msk olja
2 st vitlöksklyftor
100 g salladslök eller purjo
200 g morot
350 g tofu
1 msk ättika (12%)
1 st buljongtärning
1 ½ dl ostronsås
2 msk soja
1 msk fisksås
2 msk socker
2 st ägg

Serveras med

Mängd Ingrediens
- krossade osaltade jordnötter
- böngroddar

Utförande

  1. Koka nudlarna och spola kallt och blanda med lite olja
  2. Skala/hacka/strimla lökarna och morot
  3. Tärna tofun
  4. Rör ihop ättika, buljong, ostronsås, soja, fisksås och socker
  5. Hetta upp en panna och fräs vitlök och tofu
  6. Knäck ner äggen och rör ner med resten
  7. Fräs i 5 minuter