Tomatrisotto
4 portioner
Ingredienser
| Mängd | Ingrediens |
|---|---|
| 320 g | risottoris |
| 12 st | körsbärstomater |
| 3 st | plommontomater |
| 1 dl | olivolja |
| 1 st | schalottenlök |
| 5 dl | grönsaksbuljong |
| 1 msk | tomatpuré |
| 1 dl | vitt vin |
| 1 kruka | basilika |
| 100 g | smör |
| 100 g | riven parmesanost |
| - | salt |
| - | peppar |
Utförande
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Snitta körsbärstomaterna.
- Lägg dem i en ugnsfast form.
- Salta och peppra.
- Höll över 3 msk olja.
- Stek i ugnen i ca 15 minuter.
- Skala och finhacka löken.
- Värm buljongen i en kastrull.
- Stek det råa riset i 4 msk olja i en annan kastrull.
- Tillsätt löken och tomatpurén.
- Häll på vin och låt koka in.
- Räck riset med varm buljong.
- Tärna plommontomaterna och lägg dem i kastrullen och låt koka med riset på svag värme i ca 15 minuter.
- Fyll på med buljong vid behov.
- Hacka basilikan och tillsätt tillsammans med smör och parmesan.
- Smaka av med kryddor