Tomatrisotto

4 portioner

Ingredienser

Mängd Ingrediens
320 g risottoris
12 st körsbärstomater
3 st plommontomater
1 dl olivolja
1 st schalottenlök
5 dl grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 kruka basilika
100 g smör
100 g riven parmesanost
- salt
- peppar

Utförande

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Snitta körsbärstomaterna.
    • Lägg dem i en ugnsfast form.
    • Salta och peppra.
    • Höll över 3 msk olja.
    • Stek i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Värm buljongen i en kastrull.
  5. Stek det råa riset i 4 msk olja i en annan kastrull.
  6. Tillsätt löken och tomatpurén.
  7. Häll på vin och låt koka in.
  8. Räck riset med varm buljong.
  9. Tärna plommontomaterna och lägg dem i kastrullen och låt koka med riset på svag värme i ca 15 minuter.
  10. Fyll på med buljong vid behov.
  11. Hacka basilikan och tillsätt tillsammans med smör och parmesan.
  12. Smaka av med kryddor